Disclaimer - FAQ - Sitemap - Contact - Privacy - Algemene voorwaarden

Fietsaccu's repareren:

 • Prijsopgave
 • Opsturen of brengen
 • Accu doormeten
 • Accu herstellen
 • Ophalen of retourzenden

Hierdoor heeft u:

 • De keuze voor meer actieradius
 • Nieuwe cellen/elektronica/box
 • 30 - 50% bespaard t.o.v.
  een nieuwe accu
Garantie op werking:
 • No Cure No Pay
 • Meer dan 7 jaar ervaring!
 • Hoog gekwalificeerd personeel
 • Professionele apparatuur
 • één jaar garantie!


>>Info


Nederlands 
Prijzen

De te repareren accu zullen we eerst nader onderzoeken en op basis daarvan bepalen wat er gedaan kan worden. Wij hanteren het No-Cure-No-Pay principe, hetgeen wil zeggen dat als we vaststellen dat de accu niet reparabel is voor ons, dan hoeft u ook niets te betalen. Echter de eventuele verzendkosten vergoeden we niet.
 
De accu die wij van u ontvangen, wordt normaal gesproken eerst getest op restvermogen. Samen met de informatie die u ons verstrekt, zoals ouderdom en gebruik krijgen we een goed beeld van de toestand waarin de accu zich bevindt. In sommige duidelijke gevallen kunnen we aan de hand van uw informatie ook meteen een begroting maken voor de reparatie en dan is een test niet nodig.
Als er een intaketest uitgevoerd moet worden, rekenen we daarvoor in de meeste gevallen vanaf € 45,--, afhankelijk van het werk, dat we ermee hebben gehad.
Mocht de accu echter diepontladen zijn en u wilt vooraf het restvermogen willen weten, dan moet de accu eerst uit de diepontlading gehaald worden en daarna worden gebalanceerd. Deze bewerking kost  € 125,--.
Hierna geven wij u een prijsopgave voor reparatie of indien u dat liever heeft, een prijsopgave voor een geheel nieuwe accu. Indien u bij ons de accu laat repareren of als u een nieuwe bij ons bestelt, rekenen we geen intake-/testkosten.
Betreft het een opdracht om de accu  alleen uit diepontlading te halen, dan leveren we er een testrapport bij, waaruit blijkt wat de restcapaciteit is. Vaak verliezen de cellen aan capaciteit bij diepontlading. Op deze bewerking geven wij trouwens geen garantie op de goede werking van de accu hierna.
 
Indien de accu uit de diepontlading gehaald moet worden en het resultaat is zodanig, dat het accupack vervangen dient te worden, dan betaalt u aleen de kosten van een nieuw accupack. De kosten voor het uit diepontlading halen vervallen dan. Dit geldt uiteraard niet als u de accu niet verder wenst te laten repareren,
 
Indien de accu gerepareerd kan worden, hetgeen bijna altijd wel mogelijk is, hangt het af van wat we allemaal moeten vervangen. Indien de cellen goed zijn, maar er is geen balans, dan balanceren we de accu. De kosten daarvoor bedragen € 90,--.
 
Indien één of meerdere cellen stuk zijn, vervangen we het gehele accupack. Een redelijk standaard accupack van 11Ah kost vanaf  € 225,--. Hogere vermogens, zoals 13,5Ah tot 18Ah kunnen we ook op aanvraag leveren. Uiteraard kunnen we ook lagere vermogens leveren, zoals 6, 7, 8 of 9 Ah.
 
Soms kan ook de elektronica in de accu stuk zijn, dan dient deze ook te worden vervangen. Dit kost vanaf € 50,-- extra.

Indien U een hogere actieradius wilt hebben en deze past niet in de box, dan kunnen we een grotere box leveren. De vraag is dan of deze in het bestaande rek past. Dit dient van geval tot geval bekeken te worden. Mocht dit niet passen, dan kunnen we er een rek bijleveren. De extra kosten voor een nieuwe box bedragen € 55,-- en voor een bijpassend rek € 50,--.
 
Als de accu opgestuurd of gebracht wordt, ontvangen we ook graag de acculader erbij. Immers ook die kan de oorzaak zijn voor een slecht functionerende accu.
Er staat vaak ook informatie op over het soort accu. En indien aanwezig, kan het ook handig zijn als u de gebruikshandleiding van de fiets meeneemt of kopieert. Met name het deel dat gaat over de accuspecificatie.
Wij kunnen altijd indien dit de oorzaak is een nieuwe lader leveren vanaf  € 55,--

Verzend- en behandelkosten

Een li-ion accupack zonder box weegt ongeveer 2,5kg.
Een li-ion accu inclusief box weegt ongeveer 4,5kg.
 
Nederland:
Tot 10kg: € 7,65.
Tot 30kg: € 16,50.
 
België:
Tot 5kg: € 25,--.
Tot 10kg: € 30,--.
 
 
Een rekenvoorbeeld (wat het meest voorkomt):
 
Een accu, van 2 jaar oud, heeft nog maar een actieradius van 35 km, terwijl die toch normaal 60km bedraagt.
 
In dit geval kunnen er een aantal problemen met de accu zijn:
 1. De accu is uit balans.
  Dat wil zeggen, dat de cellen van de accu niet allemaal meer even vol zijn, waardoor de accu afslaat als de cel met de laagste capaciteit de ondergrens heeft bereikt. De andere cellen zijn dan nog niet leeg. Wij hebben apparatuur om de cellen te balanceren. Als dit succesvol is (is niet altijd op voorhand te zeggen) kost deze reparatie € 90,--.
 2. De accu is diepontladen
  In dit geval zal de lader niet meer in staat zijn om de accu op te laden. Vaak laat hij dan een groen lampje zien, terwijl de accu niet vol is. Een of meerdere cellen worden niet geladen.
  Wij kunnen dit dan eenmalig handmatig uitvoeren met onze accutester, waarna de accu weer normaal geladen kan worden. Tevens wordt de accu dan gebalanceerd. Deze reparatie kost € 125,--.
 3. De lader is stuk
  In dit geval is er niets met de accu aan de hand. Een nieuwe lader kost vanaf € 55,--.
 4. Sommige cellen zijn stuk.
  Gezien de aard van deze cellen, is het nooit aan te raden alleen die cellen te vervangen. Ook andere cellen kunnen op korte termijn dit probleem krijgen en er moet altijd sprake zijn van een gebalanceerd pack. De actie hierop is dan het vervangen van het gehele pack.
  1. Wij monteren dezelfde capaciteit of een hogere capaciteit dat in de bestaande box past. U betaalt dan de prijs van het nieuwe accupack.
  2. Ook de elektronica functioneert niet goed. U betaalt dan een accupack + vanaf € 50,--.
  3. U wilt tevens een hogere capaciteit, maar dat past niet in de bestaande box. U betaalt dan het nieuwe accupack + eventueel € 40,-- voor de electronica + € 55,-- voor de box + indien nodig een nieuw accurek (€ 50,--).
 
Alle prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.
 

Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 
Wachtwoord vergeten?
Klik hier


Heeft u vragen?

kijk hier op onze
veel gestelde vragen
of
email ons:
 
Voordelen
 • No Cure No Pay
 • Nieuw type accucellen
 • Gebruik eigen accubox
 • Oplossing voor niet meer leverbare accu's
 • Mogelijkheid voor meer
  capaciteit
 • meer actieradius
 • veel goedkoper dan nieuwe accu
 • gebruik nieuwste technieken
 • 1 jaar garantie
Wilt u weten of uw accu gerepareerd kan worden?
 
Herstelbare fietsaccuKom dan bij ons langs met de accu!
Wij kunnen vaak al snel zien of de accu door ons gerepareerd kan worden of niet. Het kost u niets, het kan u wel een behoorlijk financieel voordeel opleveren!

Vraag naar een offerte
U kunt ons bellen:
Vast: 074 3490 555
Mobiel: 06 37 227 198
 
of
Mail ons voor het maken van een offerteU kunt ons mailen voor het maken van een offerte:
 
Mocht de telefoon niet opgnomen worden in drukke perioden van het jaar, mail ons dan even. U ontvangt binnen 24 uur antwoord van ons.
 
   
   
   
KlantenserviceProducteneBikeAccu
   
werkwijzeProductprijzenStartpagina
Contactformulieraccu_overzichteBikeAccu
RoutemapAlgemene voorwaarden
FAQDisclaimer
ContactinfoSitemap
Privacy
niet_reviseerbaar
Heeft u vragen?

kijk hier op onze
veel gestelde vragen
of
email ons:


Vraag naar een offerte
 
U kunt ons bellen:
Tel: 06 37 227 198
 
of
Mail ons voor het maken van een offerteU kunt ons mailen voor het maken van een offerte:
 
Mocht de telefoon niet opgnomen worden in drukke perioden van het jaar, mail ons dan even. U ontvangt binnen 24 uur antwoord van ons.
 
 
(c) 2011 - 2023 Bluesine Webapplicaties