Disclaimer - FAQ - Sitemap - Contact - Privacy - Algemene voorwaarden

Fietsaccu's repareren:

 • Prijsopgave
 • Opsturen of brengen
 • Accu doormeten
 • Accu herstellen
 • Ophalen of retourzenden

Hierdoor heeft u:

 • De keuze voor meer actieradius
 • Nieuwe cellen/elektronica/box
 • 30 - 50% bespaard t.o.v.
  een nieuwe accu
Garantie op werking:
 • No Cure No Pay
 • Meer dan 7 jaar ervaring!
 • Hoog gekwalificeerd personeel
 • Professionele apparatuur
 • één jaar garantie!


>>Info


Nederlands 
eBike Accu Repair Center

Omdat we al jarenlang ervaring hebben met fietsaccu's van het type Li-ion, zijn we expert op dit gebied. Een Li-Ion accu gaat wel lang mee, maar uiteindelijk houdt hij er ook mee op. Dit is afhankelijk van het gebruik, de kwaliteit van de accucellen, maar ook van de wijze hoe de accu behandeld wordt.
 
eBike Accu Repair Center beschikt over eigen test- en reparatieapparatuur voor dit type accu, zodat we de accu's kunnen herstellen en zelf op klantspecificatie kunnen uitbreiden naar meer actieradius.
Als het niet helemaal duidelijk is wat er met een accu aan de hand is kunnen we vooraf de accu's doormeten en vaststellen wat het eventuele probleem is.
Problemen die vaak voorkomen zijn kapotte cellen, maar soms kan het ook een oplaadprobleem zijn. Het kan ook zijn dat de cellen niet voldoende opgeladen kunnen worden, omdat ze uit balans zijn. In het laatste geval kunnen we de accu dan repareren door de cellen ervan opnieuw te balanceren.
 

Welke accu's repareren wij?

Wij leveren diverse soorten fietsaccucellenWij beperken ons tot de klasse van de Li-Ion accu's die in de elektrische fietsen worden gebruikt.
De typen Li-Ion, LiPo en LiFePo4 kunnen door ons gerepareerd worden. De vorm van de accu doet er niet echt toe. Omdat we de packs zelf samenstellen, kunnen we de vorm bijna altijd nabouwen.
Ook de lood-gel accu's, die in deze markt voorkomen, kunnen we eventueel repareren, danwel hiervoor vervangende accublokken leveren.
 
Accu's, die door de fabrikant met een kode zijn beveiligd of die aangemeld moeten worden bij een dealer, kunnen we helaas niet repareren. Denk daarbij aan o.a. Sparta Ion e.d.
Voor een lijst met veel voorkomende accu's die we inmiddels gereviseerd hebben. zie het overzicht
 
Het kan heel soms voorkomen dat na vervanging van het accupack de accu-indicator op het display niet goed functioneert. U kunt er wel gewoon mee fietsen. Dat ligt niet aan het nieuwe accupack of aan de elektronica in de accu, maar in dat geval is van fabriekswege de indicator afgestemd op het originele accupack. De indicator op de accu zelf, indien aanwezig werkt wel goed. Indien dit voorkomt, kunnen we een losse indicator aanbieden, die u b.v. op het stuur kunt monteren en die de status wel goed weergeeft.
 

Waarom zou je de accu willen laten repareren?

In de eerste plaats vanwege de prijs.
Deze bedraagt in sommige gevallen maar de helft van de prijs van een nieuwe accu bij de fietsenmaker.
En toch leveren we goede kwaliteit en gebruiken we eerste keuze accucellen. Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn.
Hoe kan dat? Wij kopen de onderdelen grootschalig rechtstreeks in van de fabrikant, waardoor we sowieso lagere materiaalkosten hebben.
Wij vervangen alleen wat vervangen moet worden. We maken bijvoorbeeld vaak gebruik van de bestaande accubox. Als de elektronica van de accu nog in orde is, hetgeen we kunnen meten, wordt dat ook weer opnieuw gebruikt.
In de meeste gevallen is er namelijk sprake van alleen kapotte accucellen.
Als er één of meer accucellen kapot zijn, dan vervangen we niet die kapotte cellen, maar dan vervangen we alle cellen, omdat we hier te maken hebben met een type accu, waar de cellen op elkaar afgestemd moeten zijn. Bovendien is dit kwalitatief ook veel beter.
Testcertificaat van fietsaccupack
 
In de tweede plaats kunt u overwegen om de actieradius van deze accu uit te breiden als hij toch vervangen moet worden.
Tegen een geringe extra vergoeding kunnen we vaak in dezelfde box gebruik maken van accucellen, die een hogere capaciteit hebben.
Vergeet niet dat de accu's vaak al een paar jaar oud zijn en inmiddels is de accutechniek ook weer verder, waardoor je met hetzelfde volume meer power kunt krijgen.
Tegenwoordig is een capaciteit van 10Ah redelijk gangbaar. Dat soort accu's vervangen wij standaard door b.v. cellen met 11Ah capaciteit. Toch weer 10% meer actieradius.
Ook andere capaciteiten, zoals 13Ah tot zelfs bijna 18Ah kunnen we standaard leveren.
 
In de derde plaats bieden wij een jaar garantie op de accu.
 
Kortom, de accu is na reparatie eigenlijk weer als nieuw. Immers de cellen, het belangrijkste onderdeel van de accu, zijn altijd nieuw.
 

Wat als de accucellen wel goed zijn en de accu toch een kleine actieradius levert?

Balanceren fietsaccucellenNiet altijd zijn de cellen kapot. Misschien dat de actieradius korter is geworden dan in begin, maar dat hoeft niet te betekenen dat de accu dan kapot is.
Omdat de accu uit een aantal aan elkaar gekoppelde cellen bestaat, kan het voor komen, dat de ene cel een lagere lading heeft dan een andere.
De electronica in de accu zorgt ervoor dat als er een bepaalde ondergrens is bereikt de accu geen stroom meer levert. Deze ondergrens wordt bereikt, als een van de cellen die ondergrens bereikt, terwijl andere cellen nog voller zijn. Hetzelfde gebeurt bij het laden. Als een van de cellen een bovengrens heeft bereikt, dan stopt het laden, terwijl andere cellen nog niet vol zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat een accu steeds een kortere actieradius levert.
Als dit het geval is, kunnen we de cellen allemaal zo opladen, dat ze weer in balans met elkaar zijn. Wij noemen dat balanceren.
Als een accu nog relatief jong is en hij relatief weinig is gebruikt, kan dat een indicatie zijn. We gaan dan eerst de accu doormeten.
De oorzaak van dit probleem ligt vaak aan de lader of de manier waarop er geladen wordt.
Bij oude accu's die veel gebruikt zijn heeft dit echter geen zin.
 

Wat als de accu niet gerepareerd kan worden?

Soms kan het zo zijn dat een accu niet gerepareerd kan worden, bijvoorbeeld als onze cellen niet in de accubox passen of omdat er dan een lagere actieradius zou zijn. Diverse Li-ion fietsaccu's en vormen
In dat geval kunnen we ook complete accu's leveren, in box en eventueel met een rek. Het hangt er dan van af voor welk type u kiest en hoe dat in de bestaande situatie kan worden geinstalleerd.
Wij beschikken over diverse soorten accu's, zoals de bekende langwerpige accubox, die in/uitschuifbaar is in een bagagerek, maar ook wel buisaccu's of zadelpenaccu's en zelfs mooie zwarte designaccu's.
We kunnen ook accu's op maat leveren, indien nodig.
 
 
Voor meer informatie mail ons:
 

Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 
Wachtwoord vergeten?
Klik hier


Heeft u vragen?

kijk hier op onze
veel gestelde vragen
of
email ons:
 
Voordelen
 • No Cure No Pay
 • Nieuw type accucellen
 • Gebruik eigen accubox
 • Oplossing voor niet meer leverbare accu's
 • Mogelijkheid voor meer
  capaciteit
 • meer actieradius
 • veel goedkoper dan nieuwe accu
 • gebruik nieuwste technieken
 • 1 jaar garantie
Wilt u weten of uw accu gerepareerd kan worden?
 
Herstelbare fietsaccuKom dan bij ons langs met de accu!
Wij kunnen vaak al snel zien of de accu door ons gerepareerd kan worden of niet. Het kost u niets, het kan u wel een behoorlijk financieel voordeel opleveren!

Vraag naar een offerte
U kunt ons bellen:
Vast: 074 3490 555
Mobiel: 06 37 227 198
 
of
Mail ons voor het maken van een offerteU kunt ons mailen voor het maken van een offerte:
 
Mocht de telefoon niet opgnomen worden in drukke perioden van het jaar, mail ons dan even. U ontvangt binnen 24 uur antwoord van ons.
 
   
   
   
KlantenserviceProducteneBikeAccu
   
werkwijzeProductprijzenStartpagina
Contactformulieraccu_overzichteBikeAccu
RoutemapAlgemene voorwaarden
FAQDisclaimer
ContactinfoSitemap
Privacy
niet_reviseerbaar
Heeft u vragen?

kijk hier op onze
veel gestelde vragen
of
email ons:


Vraag naar een offerte
 
U kunt ons bellen:
Tel: 06 37 227 198
 
of
Mail ons voor het maken van een offerteU kunt ons mailen voor het maken van een offerte:
 
Mocht de telefoon niet opgnomen worden in drukke perioden van het jaar, mail ons dan even. U ontvangt binnen 24 uur antwoord van ons.
 
 
(c) 2011 - 2024 Bluesine Webapplicaties